NOVINKA! Sada Yuna - kompletná starostlivosť o zdravie každej ženy! Viac: TU
NOVINKA! Wellmax - certifikovaná BIO kozmetika z Álp! Viac: TU
O chvíľu sú Vianoce! Mrknite na darčeky! Viac: TU
2 položiek celkom

Pôvod čaju Rooibos je juhoafrická republika v oblasti blízko Kapského mesta a tomuto čaju sa pripisuje veľké množstvo antioxidantov, pomáha zlepšiť trávenie, alebo znižuje hladinu cholesterolu. Čaje Rooibos pomáhajú prehĺbiť uvoľnenie vášho tela i mysle a sú skvelým doplnkom pre vaše chvíle odpočinku. To všetko bez kompromisov ohľadom zloženia.

Rooibos - príjemne sladkasté kombinácie chutí

Pokiaľ mienite začať so sypanými čajmi, Roiboos je správna voľba, pretože jeho chuť Vás ohromí. Rooibos je čaj, ktorý neobsahuje takmer žiadny kofeín a má sladkastú chuť. Jedná sa o červený bylinný čaj, ktorý pochádza z fermentovaných listov kríka Aspalathus linearis, rastliny pochádzajúcej z Južnej Afriky. Čaj rooibos má sladkú, jemnú a zemitú chuť. Obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť vysvetliť niektoré jeho zdravotné prínosy. Keďže obsahuje veľmi málo kofeínu, môžu si Rooibos dopriať aj deti, tehotné ženy aj osoby citlivé na kofeín.

Rooibos je populárny čaj, ktorý sa konzumuje v horskej oblasti Cedarberg v Južnej Afrike už viac ako 300 rokov. Rastlina bola prvýkrát zaznamenaná botaniky v roku 1772 po tom, čo si vychutnali lahodný nápoj, ktorý im ponúkli miestni ľudia. Čaj sa vyrába tak, že sa listy a stonky rastliny strihajú, následne fermentujú v hromadách a nechajú sa sušiť na slnku – proces, ktorý listom dá ich charakteristickú červenohnedú farbu.

Rooibos a vplyv na zdravie

Hlavný nutričný prínos čaju rooibos spočíva v jeho bohatom obsahu antioxidantov a je zdrojom niektorých unikátnych polyfenolov, vrátane aspalatínu. Tieto rastlinné zlúčeniny môžu pomôcť chrániť pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré vedie k niektorým typom ochorení.

TIP ako správne Rooibos pripraviť: Stačí pridať čerstvo prevarenú horúcu vodu a nechať lúhovať. Čím dlhšie necháte čaj lúhovať, tým silnejšia a robustnejšia bude chuť. Pokiaľ ponecháte čaj lúhovať 10 minút a dlhšie, bude bohatší na antioxidanty.