Premýšľali ste niekedy čo dáva morským živočíchom ako je losos alebo homár tak krásnu oranžovo-červenú farbu? Je to ASTAXANTHIN! Astaxanthin je p...
Blog, Strana 21
-
Mozog
-
Vitamíny a antioxidanty
-
Zdravotné problémy
-
Ženské zdravie
-
Tuky a oleje
-
Aminokyseliny
-
Bi0hackeri a bi0hacking
-
Energia
-
Imunita
-
Kozmetika
-
Minerály
-
Mužské zdravie
-
Pleť, vlasy a nechty
-
Potraviny a stravovanie
-
Psychika a duševné zdravie
-
Rastliny a huby
-
Spánok
-
Športová výživa
-
Značky
Ghí alebo tzv. prepustené maslo, niekedy nazývané aj ako tekuté zlato, je už dlhé roky hojne využívaným tukom v kuchyniach celého sveta. Používal...
Vláknina je živina, o ktorej mnohí z nás vedia, že je dôležitá. Aj napriek tomu je často podceňovanou súčasťou našej stravy a prejavom nedostatku...
Hluk má globálny vplyv na naše zdravie. Podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) je hlukové znečistenie jednou z najväčších enviromentálnych ...
Možno už ste počuli o Syndróme polycystických vaječníkov, alebo takzvanom PCOS (z anglického Polycystic Ovary Syndrome). PCOS postihuje 1 z 10 žien na...
Mozog je hlavnou riadiacou jednotkou nášho tela a ako taký má aj svoje cykly. Sami na sebe môžete pozorovať počas dňa dobu, kedy ste najproduktív...
Granola by mala predstavovať zdravú súčasť raňajok. Avšak to, čo považujeme za zdravé raňajky - ako sú vločky, oriešky alebo ovocie, môžete na pu...
Článek dostupný tiež v audioforme Zinok je po horčíku najdôležitejší minerál, pretože viac ako 200 enzymatických procesov je závislých práve od zin...
Orieškové maslá si získali priazeň ako u detí, tak dospelých. Kedysi boli maslá doménou predovšetkým v Spojených Štátoch, kde bolo arašidové masl...
Trh s BIO potravinami posledné roky len prekvitá. V dobe našich prababičiek boli všetky produkty v BIO kvalite. Žiaľ, dnes to nie je taká samozre...
Kreatín má mnoho z nás spojený najskôr s posilňovaním. Na recepcii fitness centier väčšinou vidíte niekoľko značiek a foriem. Kreatín je používan...
Tuky sú pre náš organizmus nenahraditeľnou súčasťou. Vďaka tukom môžeme prijímať a využiť vitamíny, ktoré sú rozpustné v tukoch - A, D, E a K. Ďa...
Úzkosť je problém, o ktorý sa radšej s ostatnými nepodelíme. Hlavný dôvod je najskôr ...
Akné už dávno nie je iba problémom tínedžerov. Tyká sa dnes veľkej časti populácie v produktívnom veku a jedná sa o najčastejšie kožné ochorenie....
Dnes si preberieme typicky ženskú tému a tým je predmenštruačný syndróm - skrátene PMS. PMS je kombináciou fyzických a emocionálnych príznakov, k...
Vážení klienti vďaka vašej podpore a lojalite teraz spoločne vstupujeme do novej éry, v ktorej pre vás budeme pripravovať maximálne chutné a výži...
Cholesterol je voskovitá látka, bez ktorej sa naše telo nezaobíde. Avšak v dnešnej dobe je jeho zvýšená hladina často našim najväčším strašiakom,...
Horčík je esenciálny minerál, ktorý sa nachádza vo všetkých telesných tkanivách - mozgu, kostiach, svaloch atď. a podieľa sa na viac než 600...
Vedeli ste, že naše telo obsahuje väčší počet mikroorganizmov, ako má buniek? A čo keby Vám niekto povedal, že funkcie imunitného systému môžete ...
Pizza, hamburger alebo mäso, ktoré si pripravíme na grile. To je len pár jedál, ktoré si mnohí z nás nevedia predstaviť bez prítomnosti kečupu. A...
Únava, nedostatok energie, padanie vlasov, studené končatiny, alebo náhly nárast váhy, hoci si dávate záležať na strave. To je len pár z niekoľký...
Leto je v plnom prúde a ak máte radi pobyt vonku a prechádzky najskôr budete riešiť v...
O koľkých molekulách možno povedať, že ich objaviteľ získal Nobelovu cenu? Minimálne o oxide dusnatom sa to dá povedať. Oxid dusnatý alebo NO je ...
Sladké drievko (Glycyrrhiza Glabra) je rastlina pochádzajúca z južnej Európy a niektorých oblastí Ázie. Zrejme ju máme spojenú s výrobou cuk...
Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo ovocie a zelenina často žiaria farbami? Sú to pigmenty, ktoré neslúžia len na parádu, ale hlavne ako obrann...
Glutamín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré sa prirodzene vyskytujú v potravinách s vyšším obsahom bielkovín. Jedná sa o najhojnejšie zastúpenú aminok...
Japonský biológ Yoshinori Ohsumi získal v roku 2016 Nobelovu cenu za medicínu a výskum, pretože prišiel na to, ako bunky recyklujú a obnovujú svo...
Kto by nepoznal ostrú chuť chilli? Zrejme si všetci dokážeme predstaviť ich pikantnú chuť. Viete, ale o ich zdravotných prínosoch? Tých je veľa a...
Keďže je naše strava často chudobná na zeleninu je mladý jačmeň rýchle riešenie, ako to iba jedným pohárom napraviť. Mladý jačmeň je&nb...
Citrulin malát je jedným z najefektívnejších športových suplementov, využívaných najmä v boji proti fyzickej únave, na zvýšenie sily i podporu re...